Uncategorized

Teman tapi mesra😍😘😙


Hari ni saya menghantar makanan utk Zakuan ke pejabat. Lepas memastikan anak2 solat berjemaah maghrib saya dan ammu ke safarah. Macam biasa, Mohandessin waktu ini pasti akan sesak dgn trafiknya. Perjalanan yang sepatutnya  hanya 10 minit akan menjangkau hingga 30 minit pada waktu begini.
Antara kelainan cara bekerja di Egypt berbanding di Malaysia ialah waktu kerja yang tidak teratur. Tiada istilah office hour dek kerana waktu Malaysia dan Mesir yang berbeza. Seawal jam 3 pagi zakuan akan memeriksa inbox email atau pesanan wassup utk arahan kerja dari Malaysia dan walaupun tamat kerja pada jam 3 petang tetapi kebiasaannya zakuan akan pulang selepas maghrib. Walaupun hampir tiada out station tetapi tanggungjawab dan tuntutan kerja  pengurusan pejabat, kewangan dan hal ehwal pelajar semuanya perlu ditangani sebaiknya. Tugas saya sebagai isteri ialah mengurus rumah, anak2 dan menyertai aktiviti2  PERWAKILAN. Itulah kehidupan saya kini.. 
Oleh kerana hari ini ada target kerja yang belum diselesaikan, saya ke pejabat zakuan selepas maghrib . Satu mug air teh pudina panas  dan set nasi lemak semoga dapat memberi tenaga kepada suamiku ini.

image

p/s: gambar curi…. dari penunggu setia 😘

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s